В Пловдив нарочиха трошки за скрап

stat 14:07  |  14 февруари 2018 | | / Калин Каменов /  
В Пловдив нарочиха стари коли за скрап В Пловдив нарочиха стари коли за скрап
Сн.: Dir.bg

В район “Северен” в Пловдив се проведе първата за годината регулярна акция за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС.
Тази политика на районната администрация се провежда с цел естетизиране и почистване на района, както и в много случаи освобождаване на неправомерно заети паркоместа.

Служителите на район “Северен” със съдействието на III РУ-Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране", "Българска рециклираща компания" АД извършиха обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС).

В резултат са съставени 20 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси: - бул. “Марица” № 25 - бул. “България” № 115, 172 - бул. “В. Априлов” № 124 - ул. “Сливница” № 7 - ул. “Дунав” № 89, 182, 186 - ул. “Милеви скали” № 5, 6, 11, 13 - ул. “Галилей” № 8 - парк “Красива България” След облепяне на МПС-та собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

Кметът на район „Северен“ Ральо Ралев призовава гражданите да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на територията на района на тел: 032 / 901 165 – отдел “Екология” при Район “Северен”.
Премиери

Нощни игри

Нощни игри

Макс и Ани (Джейсън Бейтман и Рейчъл Макадамс) веднъж седмично се събират с приятели и си...

Три билборда извън града

Три билборда извън града

Майка предизвиква местните власти във фиктивното градче Ебинг, щата Мисури, да решат случая с...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК