В Пловдив стартира Месец на славата

stat 12:50  |  12 февруари 2018 | | / Калин Каменов /  
В Пловдив се готвят да отбележат 170 години от рождението на Христо Ботев (снимка архив) В Пловдив се готвят да отбележат 170 години от рождението на Христо Ботев (снимка архив)
Сн.: Bulphoto

От днес до 12 март в Пловдив ще протече Месец на славата. Под надслов "Подвиг и слава" ще бъде отбелязана 140-годишнината от Освобождението на България.
Също така ще се отбележат 145 години от обесването на Васил Левски и 170 години от раждането на Христо Ботев.

Първото събитие е след седмица – с поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари от 11.00 часа ще бъде почетена 145-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски. Преди това, в 10.00 часа, в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида, съобщават от общината.

Слово пред паметника ще произнесе преподавателят в Катедрата по българска литература и теория на литературата във Филологическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" – доц. Владимир Янев, а водещ на възпоменателното честване ще е актьорът от Драматичен театър – Пловдив Стефан Попов.

В церемонията по традиция ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски” – Пловдив и Комитет „Родолюбие”.

В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат кметът на Община Пловдив, председателят на Общинския съвет-Пловдив, областният управител, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, общественият посредник, командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни и културни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.
Премиери

Принцесата на покера

Принцесата на покера

По мемоарите "Molly's Game: From Hollywood's Elite to Wall Street's Billionaire Boys Club, My...

Привличане

Привличане

Разказ за успеха, амбициите, любовта, изпъстрен с много танци. Свежа история за поколението на...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК