ДАНС разследва сектантски книги в 13 читалища

stat 08:40  |  6 юли 2010 / Надежда Христова /  
Агенти на ДАНС разследват случая по сигнал на Община Пловдив Агенти на ДАНС разследват случая по сигнал на Община Пловдив
Сн.: БГНЕС

В над половината читалища в Пловдив са открити книги и материали на забранената секта на сциентолозите.
Това съобщи заместник-кметът на Пловдив Петя Гогова, цитирана от онлайн изданието на вестник "Марица".

Сектантската литература е открита в 13 от общо 22 читалища в Пловдив. Проверката беше извършена по разпореждането на кмета на града Славчо Атанасов, след като от центъра за религиозни изследвания "Св. св. Кирил и Методий" са го уведомили за нахлуването на нелегалната организация. Дарения, чрез които сектантите проповядват своето учение, са били получени в читалищата "Хр. Г. Данов", "Шалом Алейхом", "П. Яворов".

Всяка пощенска пратка съдържа по 16 книги и 11 DVD. Литературата се изземва, защото според Центъра за религиозните изследвания застрашава страната с дестабилизация, заяви Славчо Атанасов. В читалище "Алеко Константинов" сами са унищожили цялата пратка, а в "Захари Стоянов" са се отказали да я приемат. ДАНС започва разследване по сигнал на общината. На сектата, която използва кръст, но отрича Исус Христос, е отказана регистрация в България, а в Европа тя е забранена.

Премиери

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК