Работна група ще нищи казуса ”Тракарт”

stat 14:26  |  14 март 2018 / Редактор Лилия Чалева /  
До юни ще нищят концесията на подлез „Археологически“ До юни ще нищят концесията на подлез „Археологически“
Сн.: БНР

С единодушие от 48 гласа пловдивските общински съветници решиха да бъде създадена работна група по казуса с културен център „ТРАКАРТ”.

Нейната задача е да проучи възможностите да удължаване на концесията, както и начините за стопанисване на подлез „Археологически”.

За председател на комисията съветниците утвърдиха заместник-кмета по стопански дейности Розалин Петков, а в състава й влизат по един представител на всички групи в ОбС, както и представител на нечленуващите и още трима служители на общината, излъчени от кмета Иван Тотев, както и по един представител на Археологическия музей, НИНКН и на местната гражданска инициатива „Да спасимкултурен център „Тракарт”.

Срокът, в който комисията трябва да внесе в ОбС доклада си, е краят на юни.

Предложението бе инициирано от Едуард Сарафян – „Кауза Пловдив” и прието без възражения в зала от всички групи в местния парламент. То бе в отговор на внесена ОбС подписка от гражданска инициатива за удължаване срока на концесията на Жорж Трак на база на тристранно публично-частно партньорство с Общината и Културното министерство и исканията за участие на представители от гражданската квота както в управлението на паметника на световното културно наследство след вписването му в листата на ЮНЕСКО, така и в подготовката на процедурата по кандидатстването. 

Пред съветниците кметът Иван Тотев подчерта, че управлението на паметник на културата от национално и световно значение е недопустимо да се решава от политически и граждански квоти, а от институции на база на експертността.
Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК