Челен опит: Бизнес дама ремонтира улицата пред офиса си

stat 13:46  |  14 март 2018 | | / Красимир Тодоров /  
Снимката не е от Пловдив, а от Бургас, но такива картинки има навсякъде в страната Снимката не е от Пловдив, а от Бургас, но такива картинки има навсякъде в страната
Сн.: Bulphoto

Улица „Генерал Скобелев“ в Пловдив, която се намира близо до Понеделник пазара е истинско предизвикателство за минаващите по нея.
 Трасето от години е осеяно в дълбоки ями, които могат да стреснат даже за любителите на офроуда, съобщи "Марица". Без да се надява на средства от обществените поръчки за ремонт на улици и булеварди, бизнес дамата Николинка Маркова е запретнала ръкави и вече се готви да придобие нова специалност - технически ръководител в пътното строителство. 

На собственичката на фирма й омръзнало да слуша напразни обещания и се заела сама да спасява положението. 

„Не ми е работа да оправям улицата, но положението вече е нетърпимо. Трошим колите си ежедневно. Освен това до офиса постоянно идват клиенти и ме е срам да ги посрещна на такава улица. Не говори добре за бизнеса и за средата, в която работим“, коментира Маркова. 

Преди време поръчала няколко камиона с чакъл, с който запълнила най-големите ями до офиса си. Въпреки усилията обаче времето печели битката и всяка година кратерите стават по-дълбоки. Затова всяка година повтаря доставката, а сега се чуди дали да не намери и майстори за преподреждане на калдъръма. 

Призовава и други пловдивчани, които живеят на подобни улици, да се организират в опълчение срещу дупките. Апелът явно вече е чут. Близо до офиса на Маркова има голямо пропадане на пътната настилка. Там неин събрат по съдба е обезопасил, като е поставил колче със сигнализираща лента. Ямата е толкова дълбока, че през нея се вижда канализацията. Възрастните хора, които са родени тук, вече не вярват, че ще доживеят заветния ремонт.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК