Повдигат жп линиите в Пловдив на естакада

stat 16:45  |  12 март 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Жп естакадата ще е по продължението на бул. ”Копривщица”, каза кметът Иван Тотев Жп естакадата ще е по продължението на бул. ”Копривщица”, каза кметът Иван Тотев
Сн.: БТА

Има средства за повдигане на жп линиите над улиците, с което ще се реши огромен градски въпрос.
Това каза пред журналисти кметът на града Иван Тотев след разговор с директора на НКЖИ в края на миналата седмица.

По думите му в момента се изчаква влизане в сила на подробните устройствени планове, има техническо проектиране и през 2019 година действията може да се възлагат. Стойността на проекта е около 225 милиона лева.

Тотев добави, че това е жп участъкът между централна гара Пловдив и гара Филипово, който е част от проект "Развитие на железопътен възел Пловдив". Като основни акценти кметът посочи изграждане на жп естакада по продължението на бул. "Копривщица" и нов железопътен мост над река "Марица".

Ограниченията от градската среда предопределят съоръженията да са за двупътна жп линия с нова жп спирка района на стадион "Пловдив". С естакадата и новите съоръжения - мостове, пътни и пешеходни надлези, ще се елиминира пресичането на булевардите "Пещерско шосе", "Свобода" и "Шести септември", коментира Иван Тотев.

В проекта е заложено изграждането и на шумозаглушителни огради по протежение на естакадата и в зоните с жилищно застрояване, а в индустриалните зони са предвидени предпазни огради.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК