Проверки в кухните на детските градини заради кражби

stat 18:07  |  9 март 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Кухненски работници крадат храна от детска крадина Кухненски работници крадат храна от детска крадина
Сн.: Shutterstock

Две жени от персонала на детска градина „Вяра" в пловдивския район „Южен" са уволнени, заради системни кражби на хранителни продукти от градината.
 Кражбите са установени след като директорката се усъмнила, че с храната на децата се злоупотребява. Случаят провокира проверки в кухните във всичките детски градини на територията на района.

Директорката на детската градина установила кражбата след като видяла как служителите изхвърлят чували, пълни с килограми месо и риба, в кофата за смет. Усъмнила се, че по този начин от детската градина се изнасят храни годни за употреба. Направената ревизия показала, че има много продукти в излишък, съхранявани в шкафовете на кухненския персонал.

"Ако се водят 10 кг месо, то освен 10 кг месо има още 1 или 2 кг, които стоят налични. В хладилника, в който трябва да се съхранява киселото мляко в момента, в който нашите служители правят ревизията, е трябвало да има 8 или 10 кофички кисело мляко. Те установяват над 50. Това на нас ни дава основание да смятаме, че в определен период от време са били влагани по-малко продукти от тези, които е трябвало да бъдат вложени", каза Борислав Инчев - кмет на район „Южен", пред БНТ.

Директорката на детската градина отказа коментар с мотива, че по случая се води разследване. Двете жени, заловени да крадат, вече са освободени от работа. Предстои да има още уволнения на кухненски персонал.

"Недопустимо, особено, когато става въпрос за деца да бъдат извършвани такива действия, защото, ако се докаже тогава означава, че наистина децата и родителите са били ощетявани", каза Борислав Инчев.

За да няма повече подобни случаи, поне три пъти в седмицата ще бъде правена изненадваща ревизия на избрана група продукти в пловдивските детски градини.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК