Карлово спечели делото за бившата ”Щампа”

stat 16:58  |  7 март 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов Кметът на Карлово Емил Кабаиванов
Сн.: Bulphoto

Кметът на община Карлово спечели във Върховния административен съд делото срещу „Булгарлизинг Бургас“ АД за бившата текстилна фабрика Щампа.
ВАС потвърди заповед на кмета, с която собственикът на комплекс от сгради – Първа текстилна фабрика на името на Евлогий Георгиев (Щампа) е задължен да обезопаси и сигнализира по подходящ начин зоната пред фасадата на сградата, за да се предотвратят инциденти.

Освен това той трябва да извърши консервация и реставрация на източната част на сградата, като предварително се извърши подробно архитектурно заснемане, фотодокументиране и проектна документация за консервационно-реставрационни и ремонтни работи и се представи за съгласуване в Министерството на културата.

Съгласно Закона за културно наследство, западната част на сградата, с цел демонтиране и последваща реконструкция по автентични данни на недвижимата културна ценност,  Булгарлизинг Бургас“ АД трябва да изготви и представи в Министерство на културата графична, текстова и фотодокументация, достатъчна за изпълнението на реконструкцията в срок от 4 месеца.

В случай, че заповедта на кмета не бъде изпълнена доброволно, община Карлово има право да предприеме всички допустими от закона действия за нейното изпълнение.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК