Видеосистема следи пътищата и колите в Пловдив

stat 16:39  |  14 февруари 2018 | | / Редактор Стоян Гогов /  
Камера за видеонаблюдение Камера за видеонаблюдение
Сн.: Shutterstock

Видеосистема на МВР, която чрез камери следи единадесетте входно-изходни артерии на Пловдив, официално заработи тази седмица.
Проектът цели гарантиране на обществения ред и осигуряване на спокойствието на града. Камерите са от най-висок клас, следят и записват номерата на автомобилите и сигнализират, ако разпознаят МПС, което е обявено за издирване. Това става както в светлата част на денонощието, така и в тъмната, предава technews.bg.

Предаването на информацията е защитено, а камерите правят и 24-часов запис на място.

Проектът е на стойност 320 000 лева и е финансиран със средства от бюджета на Община Пловдив. Интересно в него е, че софтуерът е разработка на пловдивска фирма.

Това ще позволи да бъде надграждан, модифициран и подобряван. Той е и специално изграден за нуждите на МВР“, обясни кметът на Пловдив Иван Тотев.

Системата е проектирана с мисъл за по-нататъшно разширение. Това ще позволи подобни камери да бъдат поставени на повече и различни места вътре в града за наблюдение на живо и да служат като превенция при незаконното отнемане на автомобили.

Постоянното наблюдение във видео центъра ще се осъществява от служители на МВР и отговаря изцяло на законовите изисквания.Премиери

Нощни игри

Нощни игри

Макс и Ани (Джейсън Бейтман и Рейчъл Макадамс) веднъж седмично се събират с приятели и си...

Привличане

Привличане

Разказ за успеха, амбициите, любовта, изпъстрен с много танци. Свежа история за поколението на...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК