Откриха нов офис на Агенцията по кадастър в Пловдив

stat 13:16  |  13 февруари 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Валентин Йовев откри новия офис в Пловдив Валентин Йовев откри новия офис в Пловдив

В Пловдив бе открит нов офис на Агенцията по геодезия, картография и кадастър от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.
В Пловдив службата е сменила три местонахождения, като последното беше трудно достъпно, на пети етаж без асансьор и се чакаше на дълги опашки само на едно гише, каза изпълнителният на директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) Михаил Киров.

Новият офис в Пловдив е удобство и улеснение, както за гражданите, така и за служителите и отговаря на съвременните изисквания за структура работеща и обслужваща хора.

Пловдивската служба е втората по натовареност в страната, защото на ден постъпват и се обработват повече от 200 заявления.

По думите на Михаил Киров това е първият обновен офис на агенцията, след София, като общо офисите на АГКК в страната са 28. Предстои обновяването на още пет структури - в Перник, Видин, Хасково, Ямбол и Кърджали. В големите градове като Пловдив, Бургас и Варна ще да бъдат разкрити изнесени офиси на агенцията в районите администрации, каза още изпълнителният на директор на Агенцията.

Към момента кадастралната карта на страната е попълнена на 25 процента с кадастрална информация, каза пред журналисти зам.-министър Валентин Йовев.

Той добави, че за Пловдивска област кадастралната карта е готова на 33-34 процента, а Пловдив е покрит на 100 процента.

В бъдеще предстои информационната система на АГКК да се надгражда и допълва, не само с кадастрална, но и със специализирана информация, като подемни и надземни проводи и други ограничения на ползването на имотите. Също така се очаква политиките по Европейската директива INSPIRE, за създаване на инфраструктура за пространствена информация в Европейската общност, да бъдат поети от АГКК, заключи зам.-министър Йовев.Премиери

Принцесата на покера

Принцесата на покера

По мемоарите "Molly's Game: From Hollywood's Elite to Wall Street's Billionaire Boys Club, My...

Привличане

Привличане

Разказ за успеха, амбициите, любовта, изпъстрен с много танци. Свежа история за поколението на...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК