Откриха нов офис на Агенцията по кадастър в Пловдив

stat 13:16  |  13 февруари 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Валентин Йовев откри новия офис в Пловдив Валентин Йовев откри новия офис в Пловдив

В Пловдив бе открит нов офис на Агенцията по геодезия, картография и кадастър от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.
В Пловдив службата е сменила три местонахождения, като последното беше трудно достъпно, на пети етаж без асансьор и се чакаше на дълги опашки само на едно гише, каза изпълнителният на директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) Михаил Киров.

Новият офис в Пловдив е удобство и улеснение, както за гражданите, така и за служителите и отговаря на съвременните изисквания за структура работеща и обслужваща хора.

Пловдивската служба е втората по натовареност в страната, защото на ден постъпват и се обработват повече от 200 заявления.

По думите на Михаил Киров това е първият обновен офис на агенцията, след София, като общо офисите на АГКК в страната са 28. Предстои обновяването на още пет структури - в Перник, Видин, Хасково, Ямбол и Кърджали. В големите градове като Пловдив, Бургас и Варна ще да бъдат разкрити изнесени офиси на агенцията в районите администрации, каза още изпълнителният на директор на Агенцията.

Към момента кадастралната карта на страната е попълнена на 25 процента с кадастрална информация, каза пред журналисти зам.-министър Валентин Йовев.

Той добави, че за Пловдивска област кадастралната карта е готова на 33-34 процента, а Пловдив е покрит на 100 процента.

В бъдеще предстои информационната система на АГКК да се надгражда и допълва, не само с кадастрална, но и със специализирана информация, като подемни и надземни проводи и други ограничения на ползването на имотите. Също така се очаква политиките по Европейската директива INSPIRE, за създаване на инфраструктура за пространствена информация в Европейската общност, да бъдат поети от АГКК, заключи зам.-министър Йовев.Премиери

Три билборда извън града

Три билборда извън града

Майка предизвиква местните власти във фиктивното градче Ебинг, щата Мисури, да решат случая с...

Привличане

Привличане

Разказ за успеха, амбициите, любовта, изпъстрен с много танци. Свежа история за поколението на...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК