1,2 млн. лева за спорт в Пловдив през 2018 г.

stat 14:28  |  12 януари 2018 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
600 000 лева са заложени за проектирането на стадион „Пловдив“, обяви зам.-кметът Георги Титюков 600 000 лева са заложени за проектирането на стадион „Пловдив“, обяви зам.-кметът Георги Титюков
Сн.: Община Пловдив

С 1 милион и 200 хиляди лева ще разполага Пловдив за спортни дейности през тази година.
Това съобщи пред Дарик радио зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков.

Парите ще се разпределят между 116-те спортни клуба, развиващи дейност на територията на Община Пловдив. По 100 000 лева ще получат ВК „Марица“ и „Академик Бултекс 99“, с които ще бъдат подпомогнати участията им, съответно в Шампионската лига по волейбол, както и в Балканската лига по баскетбол.

600 000 лева са заложени за проектирането на стадион „Пловдив“. Целта е да стане ясна окончателната сума, която ще е нужна за ремонт на съоръжението, за да се търси след това нейното обезпечаване, каза още Титюков.

Процедурите по отдаването на концесия на футболен клуб „Локомотив“ на самия стадион, както и на 47 дка в район „Тракия“ за изграждането на тренировъчна база, са в ход, а очакванията на градската администрация са тази година те да стартират.

Надежда има и за стадиона на футболен клуб Ботев“, чието довършване може да стартира през 2018-та година, коментира зам. -кметът.

За разширението на съществуващия басейн „Младост“ ще се търси алтернативно финансиране, а същинското изграждане на втория гребен канал може да започне през тази пролет.


Премиери

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК