Британският ”FT” пише за туризма в Пловдив

stat 17:24  |  11 януари 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
”Фейненшълтаймс” извежда Пловдив като една от най-популярните дестинации в страната ”Фейненшълтаймс” извежда Пловдив като една от най-популярните дестинации в страната
Сн.: Официален сайт

С винения туризъм и фестивалите "Фейненшълтаймс" извежда Пловдив като една от най-популярните туристически дестинации в страната сред чуждестранните туристи.
Британският вестник публикува поредица от материали за страната ни по повод Европредседателството на България и в тях неколкократно споменава и Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

Според изданието градът е увеличил туристическия си поток двукратно последните шест години, а по думите на кмета Иван Тотев, цитиран от вестника, през 2019 година, когато Пловдив е Европейска столица на културата, се очакват над 2 милиони посетители.

В статията, озаглавена "Увеличаването на посетителите помага на българските фестивали да процъфтяват", се казва още, че през 2018-та Пловдив ще бъде домакин на второ глобално събитие за вино.

България се стреми да привлече още повече туристи и експерти чрез фестивали и събитията свързани с виното, което създава препратки към тракийското ни културно наследство, е казала пред вестника Меглена Михова, основател на маркетингови компании и такива за производство на вино в България, Белгия и САЩ.

По данни на списание "Винен ентусиаст" за 2017 г. Тракийската долина, където се намира и Пловдив, е втората най-добра дестинация за винен туризъм, пише още в "Фейненшълтаймс"


Премиери

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК