Хванаха румънски измамник, вилнял в Пловдивско

stat 11:17  |  3 януари 2018 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Измамникът е арестуван при влизане в Румъния Измамникът е арестуван при влизане в Румъния
Сн.: МВР

Задържаха румънски измамник, вилнял в Пловдивска област, след сигнал на 23-годишен пловдивчанин в полицията в Първомай.
Младият пловдивчанин станал жертва на измамникът на 29 декември.

Инцидентът станал около 15.00 часа на Gлавния път Пловдив-Хасково. Мъжът разказал, че пътувайки с автомобила си, преди разклона за село Бяла река, забелязал двама мъже и жена да махат за помощ покрай спрян в аварийната лента лек автомобил “Фолксваген” с немска регистрация. Шофьорът веднага спрял.

Когато слязъл от колата бил заговорен от единия от мъжете на развален български език. Чужденецът успял да убеди младежа да му услужи с българска валута, давайки в замяна на получените 150 лева два пръстена от жълт метал, според чужденеца - златни.

След проверка при бижутер обаче мъжът разбрал, че е подведен.

По случая било образувано досъдебно производство и стартирал комплекс от оперативни действия под наблюдението на Районна прокуратура – Първомай. В хода на разследването бил изпратен снимков материал от камерите за видеонаблюдение на територията на община Първомай в Съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество на Дунав мост.

Благодарение на добрата координация и оказаното съдействие от страна на румънската полиция, скоро била установена самоличността на 43-годишния извършител и съучастниците му – 52-годишен мъж и 42-годишна жена. Тримата били обявени за издирване и при влизане в Румъния задържани.

С постановление на районната прокуратура на 43-годишния румънски гражданин е повдигнато обвинение, взета му е 72-часова мярка за неотклонение. Работата по пълното документиране на случая и установяване на съпричастността му към подобни престъпления в страната продължава. Пловдив полиция задържан съд


Премиери

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК