Жени от ”Столипиново” взеха дипломи за шивачки

stat 14:16  |  6 ноември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Зам.-министър Деница Сачева връчи удостоверения за придобита професионална квалификация за шивач Зам.-министър Деница Сачева връчи удостоверения за придобита професионална квалификация за шивач
Сн.: Официален сайт

Зам-министърът на образованието Деница Сачева връчи удостоверения за професионална квалификация за шивачки на жени от уязвими групи от кв. "Столипиново".
Връчването на дипломите е част от образователната програма за социално предприятие - шивашка работилница, създадено от фондацията "Национален алианс за работа с доброволци", съобщи пресцентърът на МОН.

В рамките на шест месеца деветте жени са се обучавали в Комплекса за социални услуги "Св. Георги" в Пловдив по програмите на Министерството на образованието и науката за професионална подготовка по професията "Шивач".

След завършването на курса те ще започнат работа в местни предприятия.

Преди връчването на удостоверенията заместник-министър Сачева ги е насърчила да предават примера на децата си и да ги изпращат на училище. "Това ще им донесе по-добър живот и бъдеще", е посочила Деница Сачева.

Тя е подкрепила социалното предприемачество и е заявила, че моделът трябва да се мултиплицира. "В България трябва да се възползваме повече от възможностите му. Комплексният подход в днешно време е решаващ за развитието на образователната и социалната система, както и за икономиката на страната", е добавила заместник-министърът.

Деница Сачева е акцентирала и върху добрия модел на сътрудничество между неправителствения сектор и община Пловдив. Заместник-кметовете на града Стефан Стоянов и Георги Титюков също са похвалили дипломираните шивачки и са подчертали, че те са добрият пример.

"С последователни усилия човек може да вземе живота си в ръце и да направи кариера. Така се гради добро съвременно общество", е казал Стоянов, цитиран от МОН.


Премиери

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК