Туристи от Израел, Испания и Турция посетили Пловдив

stat 16:40  |  11 октомври 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Античен театър - Пловдив, е една от забележителностите в града Античен театър - Пловдив, е една от забележителностите в града

Най-много туристи от Израел, Испания, Турция, Италия и Франция са посетили и са пренощували в Пловдивска област през месец август тази година.

Това съобщи Валентин Точев, главен експерт в Териториално статистическо бюро – Юг, пред "Фокус". По думите му средният брой реализирани нощувки от чужденците във всички места за настаняване в областта през август е 3.

„Пренощувалите лица в местата за настаняване през август се увеличават със 6.8% или 44 400 души в сравнение със същия месец на 2016 година. Относителният дял на българите е 64.1% от всички пренощували лица, като по-голямата част от тях (64.3%) са нощували в хотели с 3 или 4 и 5 звезди и са реализирали средно 2.2 нощувки. Пренощувалите чужденци са 15 900, като 55% от тях са нощували в хотели с 4 и 5 звезди и са реализирани средно 2.5 броя нощувки“, обясни Точев.

Той посочи, че през месец август тази година в областта са функционирали 187 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.

„Броят на стаите в тях е 4 800, а на леглата – 9 400. В сравнение с август 2016 година общият брой на местата за настаняване се увеличава с 3.3%, а леглата в тях – с 3%“, каза още Точев.Премиери

Принцесата на покера

Принцесата на покера

По мемоарите "Molly's Game: From Hollywood's Elite to Wall Street's Billionaire Boys Club, My...

Нощни игри

Нощни игри

Макс и Ани (Джейсън Бейтман и Рейчъл Макадамс) веднъж седмично се събират с приятели и си...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК