Пускат ”Енциклопедия за Пловдив” в 600 страници

stat 14:12  |  12 септември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Художникът Божидар Тотев представи в пресклуба на БТА в Пловдив новата ”Енциклопедия на Пловдив”, чийто автор е Художникът Божидар Тотев представи в пресклуба на БТА в Пловдив новата ”Енциклопедия на Пловдив”, чийто автор е
Сн.: БТА

Информация за над 2000 души, образование, култура, индустрия, спорт, градоустройство, исторически събития, пловдивски жаргон, чешити и много други теми.
Това съдържа най-новата книга за Пловдив - "Енциклопедия на Пловдив", каза на пресконференция в БТА авторът й Божидар Тотев.

По думите му в книгата са отразени най-ценните неща за събития и хора, белязали през вековете историята на град.

Изданието е в един том от 600 страници, данните за които са събирани над 50 години и систематизирани през последните 10 от тях по примера на класическите енциклопедии. Сред личностите, включени в книгата, са хора, дали по един или друг начин, в една или друга област своя принос за града, сред които са кореняци пловдивчани, но и такива, които са минали през града и са оставили ярка следа в историята му, коментира авторът.

Последните страници в енциклопедията са посветени на всичко, което се е случило за първи път в България и е тръгнало от Пловдив.

Официалното представяне на "Енциклопедия на Пловдив" ще се състои утре, на Камерната сцена на Драматичния театър в Пловдив, като част от програмата на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът".
Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК