Кметът на Пловдив откри нова детска площадка

stat 15:39  |  11 септември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Кметът Иван Тотев откри най-новата детска площадка в града Кметът Иван Тотев откри най-новата детска площадка в града
Сн.: Официален сайт

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Южен" в града Борислав Инчев откриха поредната нова детска площадка в района
На най-новото съоръжение са поставени пързалки, люлки, клатушки и най-различни съоръжения за игра за малките и вече е любимо място за отдих и развлечение.

Близо 2 декара е цялата облагородена площ, а детската площадка е разделена на две зони за деца под 3 години и за деца от 3 до 12 години.

Районната администрация е поставила близо 30 пейки, мястото е почистено от боклуци и саморасла растителност, от стари и опасни детски съоръжения.

Възстановена и боядисана е външната оградата, поставено е и ново осветление.

Безопасността е осигурена и с допълнителна дървена ограда на детската площадка, положена е ударопоглъщаща настилка.

Общата стойност на инвестицията е 990 000 лева, като по думите на районния кмет Борислав Инчев включва пребоядисване на оградата на терена, поставяне на осветление, изграждане на тротоарни подходи към всички входове на площадката и обособяване на паркоместа.

Районният кмет призова гражданите да пазят съоръженията, като уточни, че през последните 10 дни, заради вандалски посегателства, се е налагало да правят пет ремонта на вътрешната ограда.

Предстои озеленяване на свободното пространство, изграждане на поливна система, поставяне на чешма в района на зоната за отдих
СПРАВОЧНИК