Съдът не наложи арест на алкохолния бос, прегазил колоездач

stat 17:00  |  17 юли 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Тодор Неделчев блъсна с пикап ”Нисан” възрастния мъж Тодор Неделчев блъсна с пикап ”Нисан” възрастния мъж
Сн.: Plovdiv24.bg

Окръжен съд-Пловдив отказа да уважи искането на прокуратурата и не наложи мярка "задържане под стража“ на Тодор Неделчев, който блъсна с пикап и уби колоездач.
На 13 юли един от собствениците на винзавода „Джиро Трейд” в село Първенец удари с „Нисан Навара“ 86-годишен пенсионер, който се движел в насрещната лента с велосипед и му отнел предимството. По-късно възрастният мъж почина в болница.

Неделчев беше задържан за 72 часа, но съдиите прецениха, че не са налице всички законови предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. От доказателствата по делото не може да се направи извод за наличието на реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление от обвиняемия. Целите на мярката за неотклонение според НПК съда биха се постигнали и чрез най-леката, предвидена в закона мярка - „подписка“, съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив.

Срещу 49-годишния Неделчев е повдигнато обвинение в това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на П. С.

Днешното решение на съда не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд.

През 2012 г. Тодор Неделчев беше осъден на 5 години затвор по делото “Подпалвачите”, след като съдът го призна за виновен като подбудител и помагач.


Премиери

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК