Пловдив взима мерки за децата извън училище

stat 15:16  |  17 юли 2017 | | / Редактор Виктор Стефанов /  
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров е участвал в срещата Областният управител на Пловдив Здравко Димитров е участвал в срещата
Сн.: Bulphoto

Проект за задържане децата в училище въвежда Областна администрация Пловдив.
Областна администрация - Пловдив въвежда пилотен проект, който ще обхване всички деца в училищна и предучилищна възраст, като намерението е задържането им в образователната система.

От пресцентъра на Областна администрация съобщиха, че проектът се реализира във връзка с решение на Министерски съвет за създаване на механизъм за съвместна работа на институциите.

Проектът има за цел да създаде единна електронна платформа, която да обхване всички детски градини и училища в Пловдивска област. Чрез нея ще се следи за деца, които не са включени в образователната система или са в риск от отпадане от училище. След анализ ще бъдат изготвяни конкретни мерки по отношение на всяко дете, което е идентифицирано като необхванато, отпаднало или застрашено от отпадане от образователната система, и ще бъде търсено съдействие от компетентните институции за прилагане на комплексен подход за решаване на проблема.

Платформата ще бъде изключително гъвкава и опростена за работа. До нея, чрез сайтовете РУО и Областна администрация - Пловдив ще имат достъп само оторизирани лица.

На срещата в Областна администрация Пловдив са присъствали зам.-министърът на образованието Деница Сачева, областният управител Здравко Димитров, директорът на РУО - Пловдив Иванка Киркова, експерти от МОН, представители на общините и други държавни институции.

Системата трябва да заработи в началото на месец септември, се посочва още в съобщението.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК