Протест „Да спрем убийствата на пътя“ в Пловдив

stat 12:36  |  17 юли 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Протестът е организиран от вдовицата на убит на магистрала ”Тракия” Протестът е организиран от вдовицата на убит на магистрала ”Тракия”
Сн.: Официална фейсбук страница

Протест „Да спрем убийствата на пътя“ ще се проведе в Пловдив на 19 юли, сряда, от 17:30 часа на бул. „Санкт Петербург“.
Той се организира от Румяна Чобанова, съпруга на убития на АМ "Хемус" на 17 април служител на "Автомагистрали", докато помага на катастрофирал водач. Тогава беше убит и още един мъж.

„Хората искрено съчувстват на пострадалите и техните близки, но проблемите не се решават. Черната статистика ни залива ежедневно от всички медии и не е случайно, че говорим за война по пътищата. Война, която само за шест месеца от тази година е взела около 300 живота и хиляди ранени. Налагат се символични санкции и виновните скоро отново са на пътя. Но законите се правят, за да уредят животът да бъде по-добър и обществото да се развива. Необходими са европейски стандарти, отговорности и прилагането им.

Вярваме, че всички ние обединени можем да въздействаме да започне активна работа по създаването на адекватна политика - РАБОТЕЩИ решения в полза на хората. Обръщаме се към всички граждани и към власт имащите за обединяване на усилията и изработване на работеща политика срещу проблемите свързани с безопатноста на пътя“, призова от страницата на протеста в социалните мрежи съпругата на загиналия полицай.

Чобанова не е избрала датата случайно - 19 юли е рожденият ден на починалия й съпруг Иван Димитров.

„Протестът е в негова памет, в памет на всички жертви на ПТП и в знак на несъгласие с колективата безотговорност“, казва още тя.

В протеста ще се включат още пет български града – Варна, Бургас, Мездра, Русе и София.


Премиери

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Pro любов. Само за възрастни

Pro любов. Само за възрастни

"About Love. For Adults Only": Комедийна антология с главен обект: любовта. Филм-омнибус,...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК