Убиецът на красивата Милена влезе усмихнат в съда

stat 10:36  |  12 юли 2017 | | / Надежда Христова /  
28-годишният Илиян Рангелов поиска процес при закрити врата, но му бе отказано 28-годишният Илиян Рангелов поиска процес при закрити врата, но му бе отказано
Сн.: радио Пловдив

Пловдивският окръжен съд отложи делото срещу 28-годишния Илиян Рангелов за умишленото убийство на годеницата му Милена Динова.
Първоначално младият мъж призна вината си след разпит в полицията пред детектор на лъжата, но в последствие поиска делото да се гледа по общ характер. Така на 23 октомври в залата ще бъдат призовани всички 17 свидетели и вещи лица, съобщиха Радио Пловдив и "Марица".

Илиян Рангелов дойде в съдебната зала с трима адвокати и не каза нищо пред журналистите. Подсъдимият обаче бе усмихнат. Защитата му поиска процесът да се води при закрити врата, тъй като се очаква да бъдат разкрити детайли от личния му живот, но съдът не уважи молбата им.

Родителите на убитата Милена поискаха 400 000 лева кръвнина и съдът ги конституира като частни обвинители.

"Искам доживотен затвор за убиеца, само защото в България няма смъртно наказание", заяви майката Ангелина Динова. Почерненаната жена призна, че ако трябва да избира, би предпочела Милена да беше убила Илиян.

„Предпочитам да съм майка на убиец, отколкото майка на убито дете“, заяви Динова и допълни, че до момента не е получила извинение или съболезнования от роднините на Илиян Рангелов.

Тялото на 26-годишната Милена бе открито около полунощ на 29 декември 2016 г. на метри от къщата, в която живееше с 28-годишния Илиян в пловдивското село Куртово Конаре. Двамата се сгодили на Коледа и планирали сватба, но младият мъж бил болезнено ревнив.

Във фаталната вечер между Милена и Илиян избухнал и последният голям скандал. Минути преди да тръгне за работа, отчаяната и притеснена жена казало на Илиян: "Разделяме се!" и е тръгнала за нощна смяна. Тогава младият мъж грабнал нож, настигнал Милена на улицата и с един удар в сърцето я убил на място. След това убиецът се прибрал и си легнал. Така, когато колегите на Милена отишли да го търсят, той излязъл, преструвайки се, че са го събудили.

След непрекъсната 24-часова работа на разследващия екип, включващ наблюдаващи прокурори, разследващи, криминалисти и психолози, Илиян Рангелов бе задържан.

Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК