14 невзривени авиобомби изровиха в ”Тракия” в Пловдив

stat 15:04  |  16 юни 2017 | | / Лилия Чалева /  
Общо 24 станаха откритите невзривени боеприпаси в ”Тракия” Общо 24 станаха откритите невзривени боеприпаси в ”Тракия”
Сн.: БНТ

Общо 14 учебно-тренировъчни авиационни бомби са открити в пловдивския район „Тракия“ при проверка на терена от вчера до днес. С откритите през май те стават 24.
14-те невзривени боеприпаса са открити при извършена проверка от МВР и военнослужещите от Сухопътни войски на територията между блокове 245 и 248 в жилищния квартал, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР, цитиран от "Фокус".

Всички авиационни бомби са транспортирани и унищожени на учебен център „Мулдава“.

Първоначално вчера бе подаден сигнал за открита една бомба, отново при изкопни дейности. Още вчера откритият в района авиационен снаряд беше обезопасен, а мястото беше отцепено. Впоследствие са намерени още 13.

В началото на месец май на същото място бяха открити общо 10 невзривени боеприпаса при изкопни работи пред блок 248 в Тракия. Наложи се и евакуация на жителите.

Така откритите там невзривени боеприпаса стават общо 24.

В близост до мястото, където излизат боеприпасите, има поделение на Военновъздушните сили. Явно преди разрастването на ЖР "Тракия" теренът на сегашният микрорайон А12 е бил част от армейската база. Граждани изразиха притеснение, че и под блоковете може да са останали още снаряди и се надяват на щателна проверка от сапьорите.


Премиери

My Little Pony: Филмът

My Little Pony: Филмът

По едноименния ("Малкото пони") телевизионен сериал от 2010 г. за играчките, произвеждани от...

Вездесъщият

Вездесъщият

От продуцентите на "Дзифт" и “Love.net”. В центъра на историята е писателят и собственик на...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК