3 оферти за концесията на Летище Пловдив

stat 14:42  |  18 май 2017 | | / Георги Брандийски /  
По предварителна информация портът се предлага за 35-годишна концесия По предварителна информация портът се предлага за 35-годишна концесия
Сн.: БТА

Три оферти са подадени за концесията на Летище Пловдив.
В присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, днес бяха отворени получените оферти за участие в откритата процедура за предоставяне на концесия за услуга на „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив".

По предварителна информация портът се предлага за 35-годишна концесия.

Участниците, по ред на подаване на офертите, са:

- ДЗЗД „Силк роуд Пловдив Еърпорт", в който влизат "Принц фон Пройзен Кепитал Лимитид" АД (Prinz von Preussen Capital Limited AD); "Пиктед Кепитал ЛТД" (Picted Capital LTD) и VLJ Consulting.
- „Консорциум Летище Пловдив", в който влизат "Тракия икономическа зона" АД (обединява индустриалните зони край втория по големина град у нас) и ПИМК Холдинг Груп АД (един от най-големите товарни превозвачи в България).
- Обединение (Консорциум) между ХАЙНАН и ПЛОВДИВ ЕЪРПОРТ ИНВЕСТ, в който влизат влизат HNA Airport Group Co LTD (китайска компания, която оперира 13 летища) и Plovdiv Airport Invest BB.

В разпространеното до медиите съобщение от МТИТС се казва, че чрез отдаването на концесия на летище Пловдив се цели да бъде привлечен финансово стабилен инвеститор с опит в управлението, експлоатацията и развитието на летища. По този начин ще бъде гарантирано бъдещето развитие на аеропорта. Концесията ще спомогне за подобряване на съществуващата летищна инфраструктура, достигане на заложените международни стандарти и категории, генериране на трафик и развитие на търговските дейности в региона.

По време на церемонията не бяха обявени параметри на офертите, предстои избор на победител и сключване на договор. Това е третата процедура за концесиониране на Летище Пловдив, обявена в последния работен ден за 2016 година на правителството Борисов 2, след като предишните два пъти процедурата се проваляше пари липса на кандидати. При първата процедура беше предложено на инвеститорите да строят карго терминал, а при втората летището беше предложено в цялост.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК