Графикът на Античния театър запълнен за месеци

stat 09:31  |  18 май 2017 | | / Редактор Надежда Христова /  
Античният театър в Пловдив Античният театър в Пловдив
Сн.: plovdiv.com

Графикът на Античен театър Пловдив е запълнен за месеци напред и включва над 60 събития, каза директорът на Общински институт "Старинен Пловдив" Минко Кафтански
Първото събитие от сезон Лято-Есен 2017 ще бъде на 26 май с рок операта "Нострадамус" на Николо Коцев.

Следват концерт на Владимир Ампов - Графа, "Фолклорни легенди" по произведения на проф.Кирил Дженев и ансамбъл "Тракия" и "Мистерията на българските гласове". От 10-ти юни до 29-ти юли 2017 г. на Античния театър в Пловдив ще се проведе и традиционният летен оперен фестивал "OPERA OPEN".

Тази година програмата включва общо 11 продукции, от които 4 опери - 2 от тях премиерни, 2 балета - класически и съвременен, 3 концерта с виртуозни инструменталисти, мюзикъл и оперета. Фестивалната програма е със силно международно участие, благодарение на подкрепата на Фондация "Пловдив 2019".

През сезон Лято-Есен 2017 на Пловдивският Античен театър могат да се видят и култовата група "Назарет", британска алтернативна формация Placebo, концертите от фестивалът "Sounds of the Ages", превърнал се в музикална емблема на Пловдив. И още спектакъла на Камен Донев "За сватбите", концертите от 23-тото издание на Международния фолклорен фестивал с участие на танцьори от няколко континента и други.

Всички прояви на Античен театър Пловдив са публикувани на официалните страници на ОИ "Старинен Пловдив" и община Пловдив, се посочва още в съобщението на местната администрация.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК