Масови нарушения на зеленчуковите борси

stat 10:16  |  21 април 2017 | | / Редактор Надежда Христова /  
На борсата в Първенец са установени 172 нарушения На борсата в Първенец са установени 172 нарушения
Сн.: Getty Images/Guliver Photos

НАП-Пловдив извърши предпразнично масирани проверки на тържищата в селата Първенец и Огняново в периода от 5 до 14 април.
На борсата в Първенец са извършени 193 проверки и са установени 172 броя нарушения, а на тържището в Огняново – 30 нарушения от 53 проверки, за които ще бъдат съставени съответните актове.

Най-честите констатирани нарушения са липсата на фискални устройства или липсата на необходимата документация към прилежащата стока. Санкцията, която се налага за липса на фискално устройство е в размер от 300 до 1000 лв. за физически лица и земеделски производители и от 3000 до 10 000 лв. за еднолични търговци и юридически лица при първо нарушение.

На входовете и изходите на борсите, са инспектирани всички преминаващи превозни средства за наличието на необходимите документи съпровождащи стоките - фактури, касови бележки или стокови разписки, както и за всички реквизити към тях - вид и количество на стоката и общата й стойност.

Земеделските производители са проверявани за заверена за съответната календарна година анкетна карта за регистрация като земеделски стопани. Проследявано е и дали търговците отчитат надлежно продажбите си с издаването на касов бон.

НАП напомня, че всеки търговец или земеделски стопанин, упражняващ дейност на територията на регистрирано тържище по закона за стоковите борси и тържища, е задължен да използва фискално устройство.Премиери

Три билборда извън града

Три билборда извън града

Майка предизвиква местните власти във фиктивното градче Ебинг, щата Мисури, да решат случая с...

Нощни игри

Нощни игри

Макс и Ани (Джейсън Бейтман и Рейчъл Макадамс) веднъж седмично се събират с приятели и си...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК