Ученикът, прострелял връстник, искал пари да пали коли

stat 09:30  |  21 април 2017 | | / Надежда Христова /  
Михаил Дели-Славов заяви, че ще съдейства на разследващите Михаил Дели-Славов заяви, че ще съдейства на разследващите
Сн.: plovdiv24

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста 18-годишният Михаил Дели-Славов, който простреля свой връстник в училище.
Съдия Велина Антонова се аргументира с лошите характеристични данни на дванадесетокласника, както и с разкритото от негови съученици при разпитите ,че Михаил е предлагал да пали коли срещу „материални облаги”, съобщиха БНТ и пловдивският в. "Марица".

По време на съдебното заседание стана ясно и че 18-годишният Михаил е взимал успокоителни медикаменти заради разстройство на личността. Заради това адвокатите му настояха да бъде освободен, тъй като условията в ареста са крайно неподходящи за неговото състояние.

Самият ученик декларира, че ще съдейства на разследващите и иска да излезе на свобода, за да се яви на матурите. Лошите му характеристични данни обаче мотивираха съда да го остави в ареста.

На 9 април Михаил простреля с газов пистолет друг зрелостник, който излизал с бившата му приятелка. Момичето и пострадалият били на хотел в Пампорово, но там пристигнал Делиславов и вдигнал скандал. Другото момче - Иван Чирпанлиев предложил двамата да изяснят отношенията си по-късно в двора на пловдивското училище "Стоян Михайловски". На срещата обаче Михаил Дели-Славов дошъл с оръжие и прострелял Иван няколко пъти в главата.

Майката на Михаил - Алла Дели-Славова пък заяви пред "Пловдив 24", че съучениците му са го тормозели, защото знаели, че има проблеми.

"Михаил бе нападнат, ограбен и ударен по главата преди известно време. След това веднъж припадна в самолета за Москва и тогава започнаха проблемите. Няма приятели в училище. Чудя се какво ли още ще направят, за да бъде окончателно унищожен и размазан. Синът ми е аутсайдер - тормозен и отхвърлян от хората през цялото време", категорична бе Дели-Славова.


Премиери

Кръгът

Кръгът

По едноименния роман (2013 г.) на американския писател Дейв Егърс. Увлекателен модерен трилър...

Колибата

Колибата

По едноименния християнски роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг. След отвличането...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК