Ученикът, прострелял връстник, искал пари да пали коли

stat 09:30  |  21 април 2017 | | / Надежда Христова /  
Михаил Дели-Славов заяви, че ще съдейства на разследващите Михаил Дели-Славов заяви, че ще съдейства на разследващите
Сн.: plovdiv24

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста 18-годишният Михаил Дели-Славов, който простреля свой връстник в училище.
Съдия Велина Антонова се аргументира с лошите характеристични данни на дванадесетокласника, както и с разкритото от негови съученици при разпитите ,че Михаил е предлагал да пали коли срещу „материални облаги”, съобщиха БНТ и пловдивският в. "Марица".

По време на съдебното заседание стана ясно и че 18-годишният Михаил е взимал успокоителни медикаменти заради разстройство на личността. Заради това адвокатите му настояха да бъде освободен, тъй като условията в ареста са крайно неподходящи за неговото състояние.

Самият ученик декларира, че ще съдейства на разследващите и иска да излезе на свобода, за да се яви на матурите. Лошите му характеристични данни обаче мотивираха съда да го остави в ареста.

На 9 април Михаил простреля с газов пистолет друг зрелостник, който излизал с бившата му приятелка. Момичето и пострадалият били на хотел в Пампорово, но там пристигнал Делиславов и вдигнал скандал. Другото момче - Иван Чирпанлиев предложил двамата да изяснят отношенията си по-късно в двора на пловдивското училище "Стоян Михайловски". На срещата обаче Михаил Дели-Славов дошъл с оръжие и прострелял Иван няколко пъти в главата.

Майката на Михаил - Алла Дели-Славова пък заяви пред "Пловдив 24", че съучениците му са го тормозели, защото знаели, че има проблеми.

"Михаил бе нападнат, ограбен и ударен по главата преди известно време. След това веднъж припадна в самолета за Москва и тогава започнаха проблемите. Няма приятели в училище. Чудя се какво ли още ще направят, за да бъде окончателно унищожен и размазан. Синът ми е аутсайдер - тормозен и отхвърлян от хората през цялото време", категорична бе Дели-Славова.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК