От „Каменица“ увериха, че в бирата няма уран

stat 14:03  |  20 април 2017 | | / Редактор Димитър Михайлов /  
Каменица АД Пловдив гарантира качеството на бирата си и чистотата на използваната вода Каменица АД Пловдив гарантира качеството на бирата си и чистотата на използваната вода
Сн.: Dir.bg

Няма уран във водата, ползвана за производството на бира "Каменица".
"Гарантираме на 100% чистотата на водата,имаме пълен контрол върху процеса на подсигуряване качеството ѝ преди нейното използване, включително от гледна точка на съдържанието на тежки метали, какъвто е уранът", заяви Антон Карлов, директор „Правни и корпоративни въпроси“ за България и Румъния на Molson Coors и изпълнителен директор на „Каменица” АД, цитиран от "Марица".

Предприятието, което се намира в Северната индустриална зона, има собствени водоизточници− това са 4 кладенеца на територията на завода, които редовно се изследват като част от процеса за гарантиране на постоянно качество на водата, която е основна съставка на бирата.

Предвид извънредната ситуация с водата от миналата седмица, спешно взехме и извънредни проби от нашите водоизточници. Резултатите са категорични, че показателите на водата от водоизточниците и обработената вода, които използваме, са напълно в норма. Няма изменение в резултатите спрямо изследванията ни в последните 3-4 години, допълни той.

За обработката на водата се използва технологията на „обратна осмоза“, която е призната от Световната здравна организация като най-надеждната и най-ефикасната за гарантиране на около 100% пречистеност на водата, включително от тежки метали. В завода ни в Хасково упражняваме изключително стриктен и пълен контрол на качеството, в съответствие с най-високите международни стандарти и спрямо изискванията на нашата компания-майка, канадско-американската компанияMolsonCoors. Спокойно можем да заявим, че в момента няма никаква опасност при консумацията на нашите бири, каза още Карлов.

Той допълни, че от гледна точка на бизнеса, е изключително важно бързото решаване на проблемите, за да се запази водещото място на Хасково като един от центровете на хранително-вкусовата промишленост в България и да се елиминират съществуващата несигурност и спекулации.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК