От „Каменица“ увериха, че в бирата няма уран

stat 14:03  |  20 април 2017 | | / Редактор Димитър Михайлов /  
Каменица АД Пловдив гарантира качеството на бирата си и чистотата на използваната вода Каменица АД Пловдив гарантира качеството на бирата си и чистотата на използваната вода
Сн.: Dir.bg

Няма уран във водата, ползвана за производството на бира "Каменица".
"Гарантираме на 100% чистотата на водата,имаме пълен контрол върху процеса на подсигуряване качеството ѝ преди нейното използване, включително от гледна точка на съдържанието на тежки метали, какъвто е уранът", заяви Антон Карлов, директор „Правни и корпоративни въпроси“ за България и Румъния на Molson Coors и изпълнителен директор на „Каменица” АД, цитиран от "Марица".

Предприятието, което се намира в Северната индустриална зона, има собствени водоизточници− това са 4 кладенеца на територията на завода, които редовно се изследват като част от процеса за гарантиране на постоянно качество на водата, която е основна съставка на бирата.

Предвид извънредната ситуация с водата от миналата седмица, спешно взехме и извънредни проби от нашите водоизточници. Резултатите са категорични, че показателите на водата от водоизточниците и обработената вода, които използваме, са напълно в норма. Няма изменение в резултатите спрямо изследванията ни в последните 3-4 години, допълни той.

За обработката на водата се използва технологията на „обратна осмоза“, която е призната от Световната здравна организация като най-надеждната и най-ефикасната за гарантиране на около 100% пречистеност на водата, включително от тежки метали. В завода ни в Хасково упражняваме изключително стриктен и пълен контрол на качеството, в съответствие с най-високите международни стандарти и спрямо изискванията на нашата компания-майка, канадско-американската компанияMolsonCoors. Спокойно можем да заявим, че в момента няма никаква опасност при консумацията на нашите бири, каза още Карлов.

Той допълни, че от гледна точка на бизнеса, е изключително важно бързото решаване на проблемите, за да се запази водещото място на Хасково като един от центровете на хранително-вкусовата промишленост в България и да се елиминират съществуващата несигурност и спекулации.


Премиери

Кръгът

Кръгът

По едноименния роман (2013 г.) на американския писател Дейв Егърс. Увлекателен модерен трилър...

Колибата

Колибата

По едноименния християнски роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг. След отвличането...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК