Електронен прием за първолаците в Пловдив

stat 11:24  |  20 април 2017 | | / Редактор Димитър Михайлов /  
На адрес priem.plovdiv.bg родителите ще могат да се регистрират и да подават заявления за участие На адрес priem.plovdiv.bg родителите ще могат да се регистрират и да подават заявления за участие
Сн.: Bulphoto

Подаването на документи за прием в първи клас в общинските училища на град Пловдив започва от 2 май, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
От тази година в общината се въвежда централизиран електронен прием на първокласниците и в момента протичат тестови проверки на електронната система, а веднага след това и обучение на училищните екипи, които ще осъществяват работата със системата.

Ще бъде въведена подробна информация за всяко училище и свободните места за първо класиране, уточняват от общинската администрация.

От 2 май 2017 година на адрес priem.plovdiv.bg родителите ще могат да се регистрират и да подават заявления за участие в първото класиране, като моментът на подаване на заявлението няма да има никаква тежест при класиранията.

За първото класиране, което е на 2 юни, родителите следва да подадат заявления онлайн до 31 май 2017 г., а ако нямат достъп до интернет могат да направят това на хартиен носител по образец до 30-ти май в училището, което им е първо желание.

Предвидени са второ (на 20 юни) и трето (на 4 юли) класиране.


Премиери

Колибата

Колибата

По едноименния християнски роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг. След отвличането...

Кръгът

Кръгът

По едноименния роман (2013 г.) на американския писател Дейв Егърс. Увлекателен модерен трилър...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК