Призоваха за имунизация на децата срещу морбили

stat 10:04  |  20 март 2017 | | / Редактор Надежда Христова /  
Личните лекари трябва да съставят списък с тези, които не са имунизирани Личните лекари трябва да съставят списък с тези, които не са имунизирани
Сн.: Bulphoto

2-годишното дете от квартал „Столипиново“ със съмнения за морбили е изолирано, но въпреки това има опасност от разпространение на заразното заболяване.
Oфициалното лабораторно потвърждение за първия случай в страната се очаква в началото на следващата седмица, но клиничната картина на заболяването е характерната за дребна шарка, съобщи Радио Пловдив.

Директорът на инфекциозната клиника в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив проф. Мариана Стойчева уточни, че момичето на този етап е относително добре и не е развило пневмония.

От здравната инспекция призоваха майките, които не са извършили задължителната за 13-месечната възраст имунизация да я направят, а личните лекари да съставят списък с тези, които не са имунизирани.

Д-р Моника Троянчева от дирекция "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция уточни, че допълнителни количества ваксини ще бъдат получени днес.

"Заразата от морбили ще се разрази много бързо, ако приетото в болница 2-годишно дете от кв. "Столипиново" се окаже болно от дребна шарка", прогнозира Огнян Каменов, който е секретар на Националната мрежа на здравните медиатори..

По думите му, регионалните здравни инспекции трябва да направят проверка за това откъде евентуално детето се е заразило от болестта. Премиери

Принцесата на покера

Принцесата на покера

По мемоарите "Molly's Game: From Hollywood's Elite to Wall Street's Billionaire Boys Club, My...

Нощни игри

Нощни игри

Макс и Ани (Джейсън Бейтман и Рейчъл Макадамс) веднъж седмично се събират с приятели и си...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК