Ген. Шивиков влиза в листите на БСП в Пловдив

stat 15:16  |  17 февруари 2017 | | / Таня Тодорова /  
Бригаден генерал Димитър Шивиков Бригаден генерал Димитър Шивиков
Сн.: Wikipedia

О.р. бригаден генерал Димитър Шивиков от Конфедерация “Гражданско общество“ вече е включен в листата в Пловдив-област като гражданска квота.
Шивиков бе освободен от длъжност и от военна служба,  след като срещу него започна разследване за злоупотреби. В Софийски военен съд срещу бившия командир на батальон в Ирак и в Афганистан беше внесен обвинителен акт срещу него за присвояване на имущество, като е извършено и документно престъпление.

Днес са подписани двустранни споразумения между коалиция "БСП за България", Конфедерация "Гражданско общество" и Национален алианс "Род, единство, държава".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че двете организации припознават предизборната платформа на БСП и това, което ги свързва, е България и родолюбието. По думите й това е част от втория кръг разговори с граждански структури и патриотични съюзи от страната.

Нинова отбеляза, че повтарят мрежата от подкрепа за президента Румен Радев.

Тя коментира, че няма да има разместване на парламентарни листи, а в неделя те ще бъдат утвърдени от Националния съвет на БСП както са подредени от областните структури.

Нинова отказа да каже как служебно е подредена листата във Варна.

"Как наредихме Варненската листа ще разберете в неделя, предпочитам колегите от Националния съвет да чуят от нас предложението, а не от медиите", коментира в отговор на въпрос Нинова.

Тя посочи, че е имало отводи и във Видин.

"Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна", потвърди за пореден път Нинова в отговор на журналистически въпрос по повод на подобни коментари от Реформаторския блок.

Относно резултатите от ревизията, направена от служебния кабинет, лидерът на БСП каза, че ще коментират доклада в понеделник, след като бъде публикуван и се запознаят с него.


Премиери

Колибата

Колибата

По едноименния християнски роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг. След отвличането...

Кръгът

Кръгът

По едноименния роман (2013 г.) на американския писател Дейв Егърс. Увлекателен модерен трилър...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК