Нови въздушни линии ще има от Летище Пловдив

stat 12:16  |  17 февруари 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Две авиокомпании проявяват интерес за нови линии Две авиокомпании проявяват интерес за нови линии

Две авиокомпании проявяват интерес за откриване на нови линии от летище „Пловдив“.
Това стана ясно на първото за годината заседание на Фонда за развитие на летище „Пловдив“, предаде БНР.

От известно време се водят преговори с датската консултантска компания LCG за откриване на редовни линии от Пловдив до няколко европейски дестинации, като държавите, които се спрягат, са Германия, Италия, Испания и Турция.
Не е изключена и възможността за създаване на линия Пловдив – Букурещ.

Водят се разговори и с турския холдинг Хасанчеби (НCS), съобщава и Дарик.
Те искат да базират свои самолети на летище Пловдив, с които да изпълняват регионални полети. Преговорите с този оператор обаче са на доста начален етап.

Над 400 000 пътници е превозила авиокомпанията „Райънеър”, която от пет години изпълнява редовни линии от летище „Пловдив“.

Само преди броени дни „Райънеър” обяви своята втора линия от Пловдив до Брюксел Шарлероа, която ще стартира в началото на месец октомври, 2 пъти седмично, като част от планираната зимна програма за 2017 г., отбеляза директорът на летището Васил Щърбанов.

Прогнозите са оптимистични и се надяваме на увеличение на броя на пътниците и дестинациите, заяви председателят на Управителния съвет на фонда – кметът на община“Родопи“ Пламен Спасов.

От своя страна заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов подчерта, че силното икономическо развитие на региона и повишеният стандарт на живот ще увеличат както броя на пътниците, така и на туристическия поток.

Фондът за развитие на летище Пловдив - Южната врата на България, е първият по рода си в страната. Той бе създаден през 2010 година с цел да подпомага развитието на аерогарата и в него членуват общините Пловдив, Родопи, Асеновград, Куклен, Калояново, Първомай.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК