Пловдивските командоси търсят попълнения

stat 11:07  |  16 февруари 2017 | | / Редактор Димитър Михайлов /  
Издържалите успешно изпитите в Специалните сили ще преминат военна подготовка Издържалите успешно изпитите в Специалните сили ще преминат военна подготовка
Сн.: V+O Communication

68-ма бригада Специални сили в Пловдив обяви прием на военнослужещи, съобщи за БТА командирът й бригаден генерал Явор Матеев.
Кандидатите трябва да имат завършено средно или висше образование в страната или в чужбина.

Те могат да подадат документи до края на март до командира на бригадата чрез структурите на Централното военно окръжие, където са обявени свободните места.

Конкурсът ще се проведе през юни и включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване и ще бъде предшестван от необходимите медицински прегледи.

Издържалите успешно изпитите и приети на военна служба, в зависимост от заеманите длъжности, предстои да преминат специална подготовка, коментира бр.ген. Матеев.

Задачите са свързани с изпълнение на парашутни скокове, високопланинска и алпийска подготовка, да стрелят с различни видове стрелково оръжие и друга специализирана подготовка.

Основните задачи на Силите за Специални операции на България са защита целостта и независимостта на Родината и противодействие на съвременните рискове и заплахи.


Премиери

Колибата

Колибата

По едноименния християнски роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг. След отвличането...

Кръгът

Кръгът

По едноименния роман (2013 г.) на американския писател Дейв Егърс. Увлекателен модерен трилър...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК