Шестима в битка за шеф на Английската гимназия

stat 09:10  |  13 декември 2013 | | / Редактор Надежда Христова /  
ОУ ”Пенчо Славейков” също ще има нов директор ОУ ”Пенчо Славейков” също ще има нов директор
Сн.: Bulphoto

Шестима кандидати са заявили желание да оглавят едно от най-елитните училища в Пловдив - Английската гимназия, стана ясно вчера след оповестяване на имената на допуснатите до конкурса за директори на 9 общински школа.
Сред тях са временно изпълняващият длъжността Пенка Стайкова, експертът по чуждоезиково обучение в Регионалния инспекторат по образованието Гергана Витева и Димитрийка Стоянова, която сега е помощник-директор в гимназията, пише в. "Марица".

За постоянно директорско място ще се бори Гергана Аврамова, която в момента временно изпълнява длъжността в най-голямото основно училище в Пловдив - “Пенчо Славейков”. 

39 е общият брой на кандидатите, допуснати до теста на 14 януари. Въпросите в писмения изпит са свързани с нормативната уредба в просветата, има задачи и казуси, на които трябва да се търси правилното решение. Допуснатите до втория етап - събеседване с комисията, ще трябва да покажат управленска и комуникационна компетентност, както и адекватни управленски решения.

Голям е напливът за ОУ “Васил Левски”, както и за училището в Ягодово. До писмения изпит за ягодовското е допусната уволнената някога бивша негова директорка Ана Иванова.

Школската шефка бе дисциплинарно освободена за куп нарушения, води дела за възстановяване и ги загуби, но това не є попречило да си подаде документите наново. От комисията по допускане обясниха, че е изминала една година от наложеното наказание, затова името й било в списъка на потенциалните кандидати.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК