Възстановиха маршрутите на автобуси 22 и 93 след протести

stat 17:31  |  27 август 2012 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Решението е взето заради масовите протести на жителите в двата участъка Решението е взето заради масовите протести на жителите в двата участъка
Сн.: БГНЕС

Връщат старите маршрути на два автобуса – 22 и 93. Това обяви ресорният заместник-кмет Александър Държиков.
Решението е взето заради масовите протести на жителите в двата участъка, които след промените на разписанията останаха без редовен градски транспорт, предаде радио Пловдив. 

Линия номер 22 ще се движи отново до последна спирка на петицата на улица „Младежка”. Рейсовете, които обслужват линия номер 93 ще влизат в участъка край складова база „Нордикс” на булевард „Шести септември”.

Александър Държиков припомни още, че от 3 септември в Синята зона ще действа SMS-паркирането. В момента се поставят указателни табели, които ще насочват шофьорите.

Още мислят дали да спрат 5-те тролея в Пловдив
Голяма част от контактната мрежа в Пловдив е в рамките на нормата, но има и участъци, които са пропаднали и те са предимно по булевард „Васил Априлов”. Това сочат предварителните данни от проверката на комисията, в която влизат представители на Община Пловдив, РДНСК и КАТ.

Междувременно Общинско предприятие „Организация и управление на транспорта” извършва проверка на изпълнението на клаузите от приватизационния договор с фирма „Градски транспорт”, които касаят тролейбусния транспорт. Ще бъде направена и подробна справка за тролеите, които се движат в момента и колко линии обслужват те. Към момента обаче предварителните данни показват, че в момента в града се движат едва 5 тролея като всеки обслужва по една линия. Проверката ще приключи до три дни.

„След този доклад ще решим дали ще развали договора”, коментира Иван Тотев. Според него, ако сделката за приватизация в частта й за тролейбусния транспорт бъде развалена, Община Пловдив ще може безпрепятствено да премахне контактната мрежа в града.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК