Спецсъдът ще гледа делото за ”захарната афера”

stat 13:48  |  15 февруари 2012 | | / Редактор Надежда Христова /  
Около 30 процента от захарта е реализирана в страната без документи
Сн.: БГНЕС

19 души начело с бизнесмена Хованес Манукян отиват на съд за укриване на ДДС в размер на 30 млн. лв. Групата действала в периода 1 октомври 2010 г. до 08.02.2011 г. в Пловдив, Пазарджик и Стара Загора.
Обвинителният акт срещу организираната престъпна група, създала „захарната афера”, ще бъде прехвърлена в Специализирания съд, съобщи новият окръжен прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от радио Пловдив.

През 2010 година групата е внасяла захар в България, като е била основен вносител, който е отстранил конкурентите си. Около 30 процента от захарта е реализирана в страната без документи. В схемата са замесени около 50 фирми, като част от тях са фиктивни. Разследващите са установили, че камионите влизали предимно от Гърция, като там фирмата декларирала реално захарта.

След като пристигнат у нас, се препродавала на още няколко дружества, някои от които фиктивни. Групата беше задържана преди година при полицейската акция „Вносителите”. За задържания бизнесмен Хованес Манукян се счита, че е близък до кръга на Братя Маргини. Сред задържаните е и пазарджишкият бизнесмен, собственик на фирм „Дичи” Димитър Медаров. Неговото име пък е свързано с Мултигруп.

Медаров е бил опериран в София от дискова херния, което наложило промяна на мярката му от задържане под стража в домашен арест, каза още окръжният прокурор Румен Попов.


Премиери

Джон Уик

Джон Уик

След внезапната смърт на любимата си съпруга, Джон Уик (Киану Рийвс) получава последен дар от нея...

Свети Винсент

Свети Винсент

Черпещ вдъхновение от заглавия като "Колкото толкова" и “Наръчник на оптимиста”, филмът разказва...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК