Спецсъдът ще гледа делото за ”захарната афера”

stat 13:48  |  15 февруари 2012 | | / Редактор Надежда Христова /  
Около 30 процента от захарта е реализирана в страната без документи Около 30 процента от захарта е реализирана в страната без документи
Сн.: БГНЕС

19 души начело с бизнесмена Хованес Манукян отиват на съд за укриване на ДДС в размер на 30 млн. лв. Групата действала в периода 1 октомври 2010 г. до 08.02.2011 г. в Пловдив, Пазарджик и Стара Загора.
Обвинителният акт срещу организираната престъпна група, създала „захарната афера”, ще бъде прехвърлена в Специализирания съд, съобщи новият окръжен прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от радио Пловдив.

През 2010 година групата е внасяла захар в България, като е била основен вносител, който е отстранил конкурентите си. Около 30 процента от захарта е реализирана в страната без документи. В схемата са замесени около 50 фирми, като част от тях са фиктивни. Разследващите са установили, че камионите влизали предимно от Гърция, като там фирмата декларирала реално захарта.

След като пристигнат у нас, се препродавала на още няколко дружества, някои от които фиктивни. Групата беше задържана преди година при полицейската акция „Вносителите”. За задържания бизнесмен Хованес Манукян се счита, че е близък до кръга на Братя Маргини. Сред задържаните е и пазарджишкият бизнесмен, собственик на фирм „Дичи” Димитър Медаров. Неговото име пък е свързано с Мултигруп.

Медаров е бил опериран в София от дискова херния, което наложило промяна на мярката му от задържане под стража в домашен арест, каза още окръжният прокурор Румен Попов.


Премиери

Междузвездни войни: Последните джедаи

Междузвездни войни: Последните джедаи

a.k.a. "Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi": Продължава историята от епизод 7. Рей...

Всички премиери »


СПРАВОЧНИК