Два паркомата са поставени на площад „Сливница“ срещу гранд хотел „Пловдив“ /Новотела/, един – между улиците „Васил Левски“ и „Брезовска“, три броя машини има на бул. „Марица-юг“ в отсечката между колелото на бул. „Цар Борис III Обединител“ и Пешеходния мост, един паркомат е монтиран на „Марица-юг“. По един брой също са поставени на ул. „Цанко Дюстабанов“ до ПУ „Паисий Хилендарски“, в началото на ул. „Капитан Райчо“ след кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“, както и от северната страна на бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Все повече пловдивчани предпочитат да заплащат за "Синя зона" чрез паркоматите е посочил директорът на ОП "Паркиране и репатриране" Ненко Калакунов.

В съобщението на общинския пресцентър се уточнява още, че вече общият им брой в Пловдив е 23. Като тяхно предимство се посочва, че те работят и при най-неблагоприятните атмосферни условия и че не таксуват в дните и часовете, в които престоят в "Синя зона" е безплатен.

Друго удобство на автоматите е че чрез тях може да се заплати за по-кратък престой - например 1 лев за 40 минути до края на март, от 2 април кратковременното паркиране в "Синя зона" става 30 минути за 1 лев.

В съобщението се напомня още, че от 2 април цената на SMS-ите и талоните за 1 час престой в "Синя зона" става 2 лева /преди беше 1,50 лева за 1 час/.