Проектът за модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в ПГХТТ е по ОП "Региони в растеж" и е на стойност почти 1,4 милиона лева.

За период от две години ще се реализират дейности за осъвременяване на физическата среда в училището, включващи мерки за енергийна ефективност, доставка и монтаж на оборудване за лаборатории, практически кабинети и учебни работилници.

И в двете гимназии в Пловдив, които станаха общински /ПГХТТ и по дървообработване - ПГВАД/ през тази година ще се изпълняват проекти за подобряване на материалната база и на учебните процеси, каза Иван Тотев. Той поясни, че професионалните гимназии са приоритет на общината и вече се подготвят шест нови дуални паралелки в града. Общината ще подобри и инфраструктурата водеща до училището, добави кметът.

Този проект означава инвестиция в бъдещето на нашите деца и в бъдещо на Пловдив, каза директорът на учебното заведение Людмила Ганчева. Тя добави, че през 2019 година ПГХТТ, в която се обучават 620 ученици, ще отпразнува 70 години от създаването в изцяло обновен вид.