Нарушението във водоподаването се е усетило веднага след труса в 01.41 часа тази нощ.

Няма данни за други разрушения в Пловдив след снощното земетресение.

Кметът Тотев каза, че е гледал мач снощи и веднага след края му е усетил земетресението. Веднага е потърсил информация от зам.-кмета Златин Велен дали има някакви проблеми в града, след като е станало ясно, че епицентърът е в региона на Пловдив.

"Земетресението беше наистина силно, но не е било животозастрашаващо”, каза Тотев, цитиран от "Фокус".

В последствие е станало ясно, че водопроводът на ул. „Даме Груев“ се е скъсал в резултат от земетресението. Направена е била бърза организация, заедно с ВиК, и е започнал авариен ремонт.

"Водопроводът е магистрален, но стар. По него най-вероятно е имало пропуквания и е трябвало съвсем мъничко, за да се спука", каза кметът, цитиран от "Фокус", и добави, че днес до края на деня ще го оправят, въпреки, че работата по него е тежка. Ако има усложнения и се наложи забавяне гражданите ще бъдат предупредени чрез медиите.

"Нямаме други данни за щети. Важното е да няма паника, да се информираме веднага и ако има указания от страна на Гражданска защита да ги изпълняваме”, посочи пловдивският кмет.

Пукнатини по блок в Асеновград

Жителите на пететажен блок в Асеновград съобщиха, че след снощното земетресение в кооперацията им се появяват огромни пукнатини. Щети се забелязват по стълбищната площадка от първия до петия етаж. Терасите са силно наклонени на една страна, имат и стари пукнатини. Хората казват, че тази нощ са се отворили нови и вече са подали сигнал в общината.

Жителите на съседните села Крумово и Караджово също са прекарали безсънна нощ заради земетресението. В двете села са паднали комини.

Експерт: Трусът край Пловдив е цикличен и е добра новина