Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Източен” Николай Чунчуков направиха символична първа копка на новия паркинг.

10 от местата ще бъдат предназначени за хора с увреждания, а 46 – ще бъдат предоставени за платено паркиране, при положение, че има желаещи за това.

Стойността на ремонта е 130 000 лева и обхваща общо три големи междублокови пространства и прилежащи отсечки. Предстои зоната да бъде облагородена, обособена и разграфена.

На мястото в края на миналата година са премахнати 70 гаража. След като бъде изграден паркингът и бъдат обособени местата, живущите ще имат възможност да подават заявления за платено паркиране съгласно общинската наредба.

В район „Източен” са проектирани още 4 подобни паркинга, а 1400 са гаражите, които предстои да бъдат премахнати. Преди няколко дни приключи отстраняването на 700 гаража в кв. „Гладно поле”, където текат огледи за нови паркинги в междублоковите пространства.

До момента в районната администрация има подадени 150 заявления от живущите наблизо, които искат да се възползват от възможностите за платено паркиране.