За тях кандидатства консорциум от пловдивски превозвачи, съобщи Радио Пловдив.

Изискването е по тези линии да бъдат пуснати автобуси с най-високи показатели, които да гарантират качеството на услугата в града. Те ще бъдат включени в системата за управление на градския транспорт и по този начин информацията на електронните табла по спирките ще бъде пълна.

С приключване на процедурата за 13-те линии Пловдив ще има най-модерните автобуси в България, категоричен е кметът Иван Тотев.

От месец февруари се правят и промени в градския транспорт, които целят повишаване качеството на услугата. От 1 февруари с удължен машрут ще се движат автобусите с номер 93, те ще се движат до Индустриалната зона „Радиново“ и село Радиново. Спирки ще има до Завод „Маджаров“ и фирма „Либхер“, а също и в село Радиново.

От 15 февруари се удължават и маршрутите по две линии. Рейсовете, които обслужват линия номер 113, ще се движат до „Остромила“, а автобусите с номер 9 ще се движат до Индустриалната зона в „Тракия“.

До края на месеца се очаква Общинския съвет да вземе решение и за изцяло нова линия, която ще обслужва Летище „Пловдив“.