Авторите са деца от началния курс на няколко училища и от детски градини на район "Централен" в Пловдив.

Изложбата е част от конкурс, организиран по повод "Европейската седмица за намаляване на отпадъците" от екипи на района и музея. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

Изложбата включва макети на къщи, домакински прибори и уреди, коледна елха и украса за нея, пана, дори и макет на слънчевата система, в изработването на които децата са вложили както творчество, така и фантазия, коментират организаторите. Всички автори са получили от районния кмет Георги Стаменов и от директора на музея Огнян Тодоров грамоти и ваучери за посещение на музея.

Екипът на Anglia School Пловдив осигурява за преподавателите безплатна прожекция на филма за възрастни TrashedWorld, който засяга темата за опазването на планетата Земя и за рециклирането на отпадъците.

Георги Стаменов е благодарил за активността на децата и ги е поканил да участват с творбите си в благотворителния базар "Коледа в Капана" на 22 декември. Набраните средствата ще бъдат използвани от Комплекс за социални услуги "Олга Скобелева" в града.