Това стана на специална церемония по връчване на Годишните отличия за стратегически инвеститор за Регион Пловдив.

В новата история на България 2017-та е една много успешна година за бизнеса и за икономиката на страната. И напълно естествено е и Пловдив да отчете една такава успешна година с много инвестиции на местни компании в региона, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

По данни на общината през 2017 г., до средата на декември, в Пловдив и региона са сключени сделки за над 600 милиона лева.

По думите на кмета това е рекордна година, защото приходите от платен данък за придобиване на имущество към общината надхвърля 16 милиона лева.

Голяма част от отличените днес ключови инвеститори завиха намерение да удвоят, разширят, да модернизират производството си, както и за нови инвестиции. Това е свързано и с разкриването на нови работни места и наемането на нови служители, каза кметът. Той допълни, че това води до ново предизвикателство, свързано с наличието квалифицирани кадри и за по-сериозно внедряване на дуалното образование и разкриване на специални паралелки в професионалните гимназии отговарящи на нуждите на бизнеса в региона.