Законопроектът, който ще регулира спазването на обществения ред, е готов и до края на деня ще го внеса за разглеждане в парламентарните групи на Обединените патриоти и ГЕРБ, след което ще бъде депозиран и в деловодството на Народното събрание.

Това каза в Пловдив вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов, след откриването на полицейска приемна в Шекер махала. Той отказа да коментира конкретните мерки, но уточни, че ще бъдат сериозни и действащи, а при повторни нарушения може да се стигне и до затваряне на заведения и клубове.

Симеонов подчерта, че разкриването на полицейски приемни в конфликтните райони в населените места се налага като успешен модел. Според него по този начин се тушират битови проблеми, които в край сметка се превръщат в етнически сблъсъци и, по думите му, това не трябва да се допуска. Като пример посочи Асеновград и добави, че по този начин ще се решава и проблемът в село Гърмен, предаде БТА.

Кметът на Пловдив Иван Тотев благодари на Валери Симеонов за съдействието и за цялостната политика в тази област, което, по думите му, води до "усещането за държавност и възможност за пряк и лесен достъп на хората до институциите". Тази приемна е в едно от невралгичните места на града и с нея отговаряме на потребностите на хората, каза още Тотев.

Приемната ще работи от 8,30 до 17,30 часа, а във вечерните часове патрулът в района периодично ще присъства в нея, каза главен инспектор Никола Симов, началник на Трето РУ, към което е приемната. По думите му тя осигурява по-лесен достъп на гражданите до полицията, като целта е някои от проблемите да се решават на място.