Те са уточнени на среща на областния управител Здравко Димитров и директора на полицията Атанас Илков с представители на 23 фирми, ангажирани със зимното поддържане и снегопочистването на територията на Пловдивска област.

По време на разговорите е била подчертана необходимостта от добрата и бърза координация и комуникация между различните институции и общата им отговорност за гарантиране на сигурността на хората.

Според присъстващите по-важното в случая е недопускане на пътни инциденти при евентуални утежнения на метеорологичните условия. Във връзка с това в дежурните части на всички полицейски подразделения са предоставени координати за взаимодействие със съответните длъжностни лица от снегопочистващи фирми към общините.

От полицията са потвърдили готовност техните екипи да се намесват своевременно в подпомагането на движението на моторните превозни средства, а при необходимост - да бъдат затваряни пътни отсечки до приключването на работата на снегопочистващите машини.

В оперативната дежурна част на областната дирекция на МВР-Пловдив денонощните телефони са: 32/632 210, 032/932 232; 032/932 324. Сигнали могат да се подават и в областната администрация на телефони 032/ 605 550 и 0878 198 425.