Освен маршрутите на автобусните линии от градския транспорт, те включват по-важните забележителности на Пловдив и кратка информация как да се стигне до тях.

Картите са изработени от устойчив материал и са с размери 120/120 сантиметра. На всяка е посочено точно на коя спирка се намират ползващите услугите на масовия вътрешноградски транспорт, а за улеснение на чуждестранните гости на града освен на български, предоставената информация е и на английски език.

"Първият етап от обновяването включва 123 спирки, където информационните карти са в много лошо състояние или премахнати по различни причини. Предвиждаме да обхванем всички 314 спирки по концесионния договор", е обяснил директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" инж. Борислав Кръстев.

Върху картите са нанесени само номерата на спирките. Причината е, че наименованията им са в процес на осъвременяване, съобразено с мнението на гражданите.

Предвижда се спирка "Папараци" да стане "Малката базилика", както и други промени в имената на спирките, които предстои да бъдат утвърдени с решение на Общинския съвет, се посочва още в съобщението.