Според магистратите е налице предположение, че обвиняемият е съпричастен към повдигнатите му обвинения и съществува опасност, при различна мярка от "задържане под стража", да извърши друго престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

48-годишният Емил Власов бе привлечен към наказателна отговорност за пране на пари, придобити чрез данъчно престъпление и за търговия на горива без доказан произход.

При акция на прокуратурата, ДАНС, Агенция "Митници" и полицията, на територията на областите Пловдив, Хасково и Бургас са били извършени 18 претърсвания и изземвания, множество огледи и разпити на свидетели.

Открити са около 100 000 литра горива без доказан произход, колонките за гориво не са били свързани към НАП, намерени са и недекларирани големи суми в различни валути.

Едната бензиностанция, където е продавано контрабандно гориво, се намира до Митница - Пловдив. Иззети са много цистерни и тежкотоварни автомобили, доставящи горивата.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които Власов е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 200 000 лева. За укриването на данъчни задължение е предвидена и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.