Те ще гостуват на Киноложките изложби на 21 и 22 октомври тази година в Международен панаир Пловдив, съобщиха от пресцентъра на изложението.

Очаква се в киноложката изложба да участват и представители на малко познатата у нас порода "Американско були" (хулиган или побойник), която е създадена в САЩ през 90-те години на ХХ век. В Пловдив ще пристигнат първите такива кучета, отгледани в български развъдник.

Ще може да се видят и екземпляри от редките и интересни породи "Мерл" и "Голддаст йоркшир териер", представени за първи път от наши селекционери.

Елитните кучета ще се състезават на финалите за Световната киноложка купа 2017, в която ежегодно участват над 300 претенденти от близо 40 породи, уточниха от панаирния пресцентър. БРКС и Световният киноложко-ловен спортен алианс са организатори на престижното състезание, чийто домакин е Международен панаир Пловдив.

Надпреварата е съпроводена от спортна програма по аджилити, послушание и фризби-фристайл, както и с конкурсите за най-добра развъдна двойка, най-добър развъдник, дете и куче, млад хендлер.

В Панаира продължават Международната изложба "Медикус, Денто, Галения", Специализираната изложба "Цветна есен" и изложението на колекционерите "Булколекто".