Убийството бе извършено на 23 септември в местността Сай дере край Куклен. Пенсионираният военен Костадин Пелтеков застрелял 35-годишния си син Стоян с два изстрела - в сърцето и в главата. Веднага след това той се обадил на тел. 112, като пред дошлите на мястото полицаи разказал какво е извършил. Пистолетът, с който бащата убил сина си, е законно притежаван.

Според магистратите, от доказателствата по делото може да се приеме, че 69-годишният Костадин е авторът на деянието, но в същото време не е налице реална опасност мъжът да се укрие или извърши друго престъпление. Няма и данни обвиняемият да е в лоши отношения с членовете на семейството си, а социалните служби са приели, че той има капацитет да се грижи за 7-месечното си внуче и са поверили на него и на съпругата му отглеждането на детето за срок от две години.

В съдебната зала стана ясно, че Стоян Пелтеков в продължение на близо 20 години е тормозил родителите си. Младият мъж, чието дете сега отглеждат майка му и баща му, е бил наркозависим. Костадин Пелтеков е подавал многобройни жалби срещу сина си.

"Преди 37 години кола уби жена ми и детето ми. Трябваше ми доста време да се възстановя. После започна 20-годишен тормоз, 24 часа в денонощието. Непрекъснати скандали за пари, разрушаване на жилището... Пробации и затвор за сина ми. Докато не се случи това, което се случи. Не мога да отговоря за кое от всичко ме е заболяло най-много. Няма да се крия, няма да се самоубивам, искам само да помагам на съпругата ми да гледаме внучето", каза пред окръжните съдии Костадин Пелтеков, цитиран от "Трафик Нюз".

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.